UD FOR ENHVER PRIS….

UD FOR ENHVER PRIS….

14. november 2023 Af birchgaarden

Ja, det kan godt være et spørgsmål, som kan skabe lidt diskutioner i krogene i heste verden, da vi nok ser forskelligt på det. Men skal hesten ud hver dag på fold i alt slags vejr for hver en pris eller kan man godt lade den stå inde en hel dag på grund af blæst, regn og dårligt vejr.
Jeg har også lige læst en længere debat på facebook om ens føl / plag skal have dækken på eller de skal bare skal fryse og blive “hårdføre” på den måde….

Jeg fik engang af vide, at vores heste godt nok kom hurtig ind og ikke var ret meget ude, om jeg kendte de der regler, om hvorlænge de skulle være ude…😵‍💫 Ja, selvfølgelig kender jeg de regler, er uddannet og arbejdet med heste, men kender også mine egne heste så godt til, at vide om de gider være ude som vejret er i dag med regn og blæst eller om de bare har det bedst med at være inde.

Så når vejret er sådan her er de bare inde. Okay, de kan måske være lidt frisk at lukke ud i morgen, men de er bare friske i deres gang til folden, sagtnes håndterbar. Så om det er etisk korrekt og om hestene bare ikke har mere glæde af at stå inde når det regner og blæser en hel pelikan derude, det kan nok diskuteres herfra og til juleaften, men jeg ved trods alt bedst, hvad der fungere for mine og kender trods alt mine heste bedst og JA, alle har dækkener på, også dem som ikke er klippet og følle har også dækken på.

SÅ som vejret er idag, har jeg taget det valg at de bliver inde, da jeg ikke vil få meget ud af, at lukke dem ud, jo det er nemmere at muge deres bokse, men jeg vil intet få ud af at lukke dem ud, begge tøser vil være okay så længe de har hø/wrap og spise derude, men de vil stadigvæk tænde helt af med buk, løb og stejl. Føllet og Casper, jo,det vil være okay, da Casper tilpasser sig og er noget robust hest, men føllet vil bare stå og spise og ikke bevæge sig Hingsten hader alt, hvad der hedder regn og blæst, så han vil slet ikke ud… Han står helt stille på sin fold og har kun et i hovedet, at han bare skal ind, og han hader vinden tager fat i dækkenet eller halsen eller blæser halen ind imellem hans ben, så løber han i cirkler hele vejen ind🤦‍♀️

Lad mig dermed også sige, at vores bokse er så store, at selv min dyrelæge siger, at de ikke tager skade at stå inde, som vejret er idag.

Men stil dig selv det spørgsmål; Gad du være ude idag, tænk hvis du ikke kunne tage det valg og bare blev stillet uden for, tænker vi heller ikke vil syntes det var særligt fedt.

Så ja, der er nok mange meninger om det her, men er det etisk korrekt så, at hestene bare stå ude på en fold, driv våde, kølige, i mudder og bare venter på at komme ind.. Ja, det er der jo heldigvis delte meninger om, men her har i fået min….