DRØMMEJOB ER UDSKIFTET

DRØMMEJOB ER UDSKIFTET

6. februar 2024 Af birchgaarden

Vi kender alle til, at have et drømmejob og enten får vi det eller vi uddanner os til noget helt tredje…

Sådan havde jeg det i tidernes morgen efter 9. Klasse var jeg fast besluttet på, at tage uddannelsen “Dyrepasser med speciale i heste” på Roskilde Landsbrugsskolen, da jeg havde en drøm om at arbejde med heste resten af mit liv. Jeg elskede min tid på Landbrugsskolen, mine uddannelse i Irland og Tyskland, men da jeg kom hjem og var færdig uddannet hang jobbene bare ikke på træerne og hvis de gjorde var lønnen også derefter.

Jeg har nu været ansat i forskellige stalde, blandt andet hos to anerkendte steder, det ene sted boede jeg og havde Athene med. Men fra den ene dag til den anden blev vi alle staldansatte fyret og der stod jeg, med hest og hund og var nærmest sat på gaden. Min chef havde simpelhen fået en mental kortslutning, kørte og der stod vi… Det andet sted blev jeg ansat, som GROOM, men efter 3 uger, uden at have fri til tiden og så videre, ja , der blev jeg ringet op en søndag for at blive mugepige i stedet for, og jeg svarede, hvis lønnen er den samme, og det vil de ikke give.. så jeg holdt op fra den ene dag til den anden.
Jeg har været på et ridecenter og arbejde og i en mindre privat stald, hvor jeg efter en skade, (.blev slået ned af deres pony), fra den ene dag til den blev fyret, da jeg jo ikke kunne arbejde…

Derfor har jeg opgivet hesteverden og at arbejde i hesteverden er et lorte job, det er nemmere at ansætte en ung pige til 75 i timen, end at betale mig 150 kr i timen, som uddannet. Jeg har da drømt om at arbejde på Blue Hors, KatrineLund, men har bare ikke haft muligheden,med nu 5 heste hjemme.

Derfor er jeg nået til den konklution, at jeg dropper alt det der hedder job med heste, jeg har også rigeligt med mine egne. Så jeg har taget springet og hoppet over i en helt anden vejbane, og har fået læreplads og igang med uddannelsen, som Bygningsstruktør. Den tager 4 år, men som voksen læring, og den løn jeg får, skal jeg ikke klage, samt jeg har mange muligheder, når jeg om 4 år er færdig uddannet.

Så jo jeg anbefaler gerne, at man uddanner sig indenfor hesteverden, det er en hård verden og en hård arbejdsdag og man får ikke altid det, som man er lovet, men elsker man heste, kan det også være det hele værd. Tag eventuelt uddannelsen i udlandet eller et job efterfølgende, da det er svært herhjemme.

Jeg fortryder ikke mine valg, jeg har lært af de steder jeg har været, men nu ved jeg også, at jeg har fundet den rigtige vej for mig og mit drømmejob og jeg har mere overskud og glæde, ved at komme hjem og arbejde med mine egne heste.