HESTEN MED BLÅT BLOD I ÅRERNE

HESTEN MED BLÅT BLOD I ÅRERNE

21. juni 2023 Af birchgaarden

Hesten med blåt blod i årene, græsser på vores mark, vi har faktisk 3 styks…💙

Vores avls hingst

Den bliver kaldt for Kongens Hest, og er man i tvivl, kan man se rytterstatuen på Amalienborg , hvor kongen sidder højt til hest. Vi snakker om Frederiksborg Hesten, den gode gamle alsidig race, som er verdens ældeste stambogførte husdyrrace og er bevaringsværdig. Den er et stykke af Dansk Kultur historie med rod i det kongelige Frederiksborgske stutteri.

Frederiksborg hesten er en alsidig race og den findes i flere farver og ikke kun den røde genkendelige farve, man tænker første på…. Hesten er idag at finde mange steder, blandt andet på stævner pladser, hvor de deltager både i dressur -militæry- spring – kørsel på konkurrenceplan, markarbejde og som ganske almindelig hyggehest.

Vores første avlet føl

Frederiksborg Hesteavlsforening er den eneste godkendte stambogførte organisation på verdensplan.

Vi har så valgt, at være en del af denne fantastiske race og har derfor avlshingst , avlshoppe og vores allerførste Frederiksborg føl her hjemme på Birchgaarden. Hingsten bliver brugt til ridning og er igang med livet, som ridehest (4 år), og planen er at gå dressur og evt lidt spring, på længere sigt… Da det er vores første føl, som avler, er det hele lidt spændende, da det er første føl, EVER… efter vores hingst og hoppe, så det er en helt ny gren i Frederiksborg avlen…Det er bare spændende, om man har lavet noget godt , men også det at bidrage til Frederiksborgavlen.

Selve racen er en fantastisk race, man har en ven for livet og må sige, at de har en god udholdenhed. Men der er selvfølgelig også meget arbejde i det at avle, men det vil vi komme ind på en anden dag, hvor vi fortæller lidt om, hvordan og hvad det kræver at have avlshingst, hvilket arbejdet med kåringer, prøver osv…

Vi håber, i har fået et lille indblik i Frederiksborg racen, ellers er man hjertelig velkommen til, at kontakte os eller Frederiksborg Hesteavlsforening, hvis man har spørgsmål om denne fantastiske race…

SÅ LIDT KONGELIG HAR MAN VEL ALTID LOV TIL AT VÆRE….