FRA BLÅ TIL RØD

FRA BLÅ TIL RØD

28. maj 2024 Af birchgaarden

Vi har en tradition her i familien og det har vi haft i mange år og det er Roskilde Dyreskue. Da mig og min søster var mindre, var vi derinde hver år, både fordi vi havde familie, der udstillede heste, men også fordi det var så hyggeligt med alle de dyr.

Men nu er Roskilde Dyreskue blevet en anden form for fast tradition her i familien, fordi jeg udstiller mine heste derinde. Det er også en form for vores ferie. Jeg startede for nogle år tilbage med Athene og siden har jeg udstillet min Frederiksborghingst 2 år i træk og i år der det så 4. år, men det bliver så i den røde farver og ikke i den blå, som er Frederiksborghestens kendetegns farve. Jeg har nemlig valgt, at udstille min Dansk Varmblods hoppe May Star derinde og det bliver rigtigt spændende.


Op til dette års Dyreskue, har der ligget lidt arbejde idet, og det gør der, som regel altid og fordi jeg fik May Star lidt sent og vi lige skulle lære hinanden at kende, så er det først her på det sidste, jeg har trænet mønstringen med hende. Er jeg nervøs nu, NEJ – det er jeg ikke, men jeg ved, at når jeg står og vi i flok skal til at trække hestene ind til mønstingsbanen og det bliver min tur samt dommernes vurdring, JA – så blir man da spændt.
Min mor har været igang længe og er igang med de sidste indledende ting, såsom at hendes groom taske er færdig pakket, at trensen skal pudset, at jeg har styr på mit mønstingstøj, (rød bluse, hvide bukser og hvide handsker). Selv hjelmen er pudset.

Så i morgen skal campingvognen opstilles herinde og torsdag skal May Star vaskes og ordnes og så skal vi afsted, os tre tøser. Når vi lander derinde, skal May Star i igennem dyrelæge tjek, og så skal vi ned i stalden (teltstalden), hvor Dansk Varmblod hører til.

Nå, men hele Dyreskue stemningen og alle de glade mennesker er bare en oplevelse i sig selv, man møder mange af dem man kender og lærer nye folk, at kende og skaber venskaber.

Jeg har desuden tænkt, at fortælle lidt om hver dag i medens jeg er derinde og hvad jeg skal lave med hesten, så alle jer, der har lyst til følge med , er hjertelig velkommen Og er man derinde er man selvfølgelig velkommen til, at komme forbi Dansk Varmblod og få en snak.